Éttermek ahogy én látom – Déryné Bisztró – 1.rész

Egyik nagyon kedves barátommal beszélgettünk a minap, és szóba kerültek az éttermek. Szóba került egy két pesti, és budai hely, valamint vidéki társaik. Az is, hogy az ember hova tudja elvinni külhoni ismerőseit ha a városba jönnek, így beszélgetve jutottunk arra, hogy jó ötlet lenne az általunk ismert és kedvelt, vagy újonnan felfedezett helyek rendszerezése és bemutatása, hátha valaki épp itt találja meg az új kedvenc éttermét.

Az első ilyen étteremnek nem is választhatnék mást, mint Budapest egyik nagy kedvencét a Dérynét.

 

A hétvégén meghívtam a szüleimet házassági évfordulós ebédre egy kis Normafán eltöltött séta után. A hely belépve igazi nyugodt hangulatot áraszt egy kellemes ebéd vagy vacsora eltöltéséhez. Kellemes pasztell és barna színek között a pálmalevél legyezők alatt lágyan szól az élőzene (először egy úr majd egy hölgy zongorázott nekünk). A pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek. Az italrendelés után hoznak egy kis étvágycsinálót, meleg bagette és vaj személyében. Italnak bátran merem ajánlani a szőlős-bodzás limonádét. Leves gyanánt egy finom sütőtökkrémleves próbáltunk ki. Sült sütőtök kockákat hoztak a tányéron egy körtechips-szel és hozzá egy kis réz tálkában a levest amit ott előttünk öntöttek rá a sütőtökre. Főételnek rendeltünk a napi ajánlatból egy lazacpisztrángot erdei gombamártással és grillezett zöldségekkel, majd a főmenüből egy csirkesteaket (ami grillezett csirkemell és hozzá egy szárnytövet jelent, burgonyapürével, és caprese toronnyal /mozarella és paradicsom rétegelve/) illetve egy lazacos-ricottás raviolit  vajban pirított spenóttal. Sajnos a bőséges desszertkínálatból anyu és én is a candida-diétánk miatt nem választottunk, apu viszont nem bírt már többet enni. Mindenki elégedett volt az általa választott fogással és nagyon jól laktunk.
Mikor innen eljövök mindig olyan érzésem van, mintha egy régi kispolgári életbe kóstolnék bele, kellemes hangulat, jó zene, finom ételek.
Ajánlanám-e másoknak?  9/10
Ételek: 10/10
Hangulata: 10/10
Kiszolgálás: 10/10
Ár: 8/10 (kicsit magas de néhanapján megengedheti az ember)
Külföldi vendégek kiszolgálása: 9/10 (van külföldi menü, a pincérek tudnak angolul, de nincs még személyes tapasztalat)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s