Erika isteni profiterolja

A következő receptet Erikától kaptam, ugyanis a facebook oldalára feltöltött egy képet éppen kisült profiteroljairól, és annyira guszták voltak, hogy el kellett kérnem a receptet. Azóta kirpóbáltuk, tényleg annyira finom mint amilyen guszta, és megéri a macerát. Kérdésemre ezt a választ kaptam:

A recept a következő (a képen dupla adag készült):

50 g vajat és 5 evőkanál vizet és 6 evőkanál tejet épphogy összeforralok, majd rögtön lekapom a tűzről. ezek után belekeverem 75 g lisztet (a liszt mehet bele egyszerre, nem kell adagolni), és simára keverek. visszateszem a tűzre, és addig keverem, amíg simán el nem válik az edény falától és össze nem áll (2-3 perc). Ezután kicsit lehűtöm (legalább olyanra, hogy már bele tudd rakni az ujjad), és belekeverek egyenként 2 tojást. Fontos, hogy amíg az egyiket fel nem vette a tészta ne üsd bele a másikat (kellemes bicepsz és tricepsz edzés). Habzsákba töltöm, és kivajazott lisztezett sütőlapra kis kupacokat nyomok (nekem alkar edzés, sűrű lesz a tészta…). Hivatalosan egy adagból 16 gombócnak kell készülnie, nekem egy kicsit több lett. 220 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöm őket (vagy addig amíg mind szép aranybarna nem lesz). sütőt nem nyitogatni mert összeesnek.
Ezután mehetnek pihenni egy rácsra. ha kihűltek akkor megtöltöm 2,5 dl tejszínből felvert cukros tejszínhabbal (habzsák hosszú csőrrel a célszerszám, esetleg nagy injekcióstű tű nélkül). a töltés után készült a kép.
A csokiszósz: egy tábla (legalább 70%-os) csokit gőz felett felolvasztok 15 g vajjal és másfél evőkanál mézzel. Ha már minden felolvadt belekeverek 60 ml tejet. Sima fényes szósznak kell lennie.
Én csak a tálalás előtt raktam rájuk a szószt, de szerintem akár korábban is mehet rá.

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s