Padlizsánkrém – ahogy aputól tanultam

 

Szóval a múltkor beszélgettünk a lányokkal és Orsi kért tőlem egy padlizsánkrém receptet, mondtam hogy van egy amit apu szokott csinálni, az nagyon finom és ha készül akkor fel is fogom tölteni. Tegnap vendégek voltak nálunk egy kis kártya partira, és könnyű vacsiként szolgáló egyik fogás a padlizsánkrém volt. Van még egy másik verzióm is az nem majonézes, és az is isteni finom, de ahhoz el kell kezdődnie a grill szezonnak, mert az grillezett zöldségekkel van felturbózva. De egyenlőre íme a majonézes verzió.
Hozzávalók:
  • 1 kg padlizsán
  • 1 fej közepes vöröhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl majonéz
  • 1/2 dl olaj
  • őrölt bors, só
Héjában megsütjük a padlizsánt, majd lehéjazzuk és kifolyatjuk a levét (nálunk néha ilyen formában lefagyatásra kerül, ha olcsón tudtunk szép egyedeket venni). Apróra összetörjük és a hozzávalókkal elkeverve elkészítjük. Ha rögtön fogyasztásra kerül és nem fog állni túl sokáig, akkor használhatunk botturmixot az elkészítéshez, ekkor krémesebb lesz, de ha több napig állni fog a kész krém a hűtőben, akkor csak fakanállal keverjük, mert különben bebarnul a már kész krém. Pirítóssal kész is a vacsora.

Leave a comment