Ugyebár böjti időszak van, és most életemben először én is böjtölök, így előkerültek a húsmentes receptek. Anyutól kértem valamelyik nap, hogy csináljon spenót főzeléket. Azt hittem főtt tojást csinál hozzá, de ezt készített nagyon finom volt. A receptet Zsófinak, és Miklósnak ajánlom.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 120 g darált dió (mogyoró, mandula vagy kesudió)
- 120 g zabpehely
- 4 evőkanál krémsajt (vagy reszelt ementáli ill. gauda
- só, frissen őrölt fehér bors
- olaj
- 6-8 evőkanál grahamliszt
Jól verjük fel egy tálban, villával a tojásokat. Tegyük bele a darált diót, zabpelyhet és a sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, majd alaposan keverjük össze. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Formáljunk a masszából nedves kézzel 4 fasírozottat, és forgassuk grahamlisztbe, majd süssük mindkét oldalát 5-5 perc alatt ropogósra.