Éttermek ahogy én látom – Vapiano – 2.rész

Imádom az olasz kaját, ennek ellenére tavaly jutottam el először a Vapiano-ba. Mint megtudtam egész komoly hálózatot tartanak fent világszerte. Az, hogy csak tavaly jutottam el oda, szerintem annak köszönhető, hogy az étterem a belváros szívében helyezkedik el, a Fashion Street mellett a Bécsi utcában és mindig is azt hittem hogy drága és puccos hely. De nem.

 

 

Budapesten már két helyen található meg a Vapiano étterem (a Bécsi utcában és a Bécsi úton, mindkettőt kipróbáltuk). Friss tésztakaják, friss pizzák, és saláták, antipastik, levesek és édességek. Kicsit menza feeling, a sorban állás miatt, de aztán történik ami a menzán sosem, előtted készül el a kaja. Kiválasztod az étlapról, és a szakács előtted megfőzi a kajádat. Igaz ettől egy kicsit kajaszagú lesz a ruhád, de hát kit érdekel, amikor finomat ehetsz. Ha az ember ebédidőben szabadul be ide, akkor óriási a sürgés forgás, a pörgés és a csörömpölés, amiről nekem mindig Valencia és a déli mentalitás jut az eszembe. Legutóbb a böjt miatt spenótos-paradicsomos tésztát ettem, ebédpartnerem pedig Diavolo pizzát kolbásszal, paprikával és hagymával. A csatolt képen viszont kis saláta pirított scampi-val (apró rák) és rukkolás-mustáros szósszal, valamint szalámis rukkolás-ricottás tészta látható.Külföldiek is előszeretettel járnak ide, mint már említettem a világ több pontján is van Vapiano ( a bécsit már próbáltam).

további infók: http://www.vapiano.hu/

Ajánlanám-e másoknak?  10/10
Ételek: 10/10
Hangulata: 10/10
Kiszolgálás: 10/10
Ár: 9/10 (ahhoz képest, hogy a belváros közepén van nem drága)
Külföldi vendégek kiszolgálása: 10/10 (van külföldi menü, a szakácsok tudnak angolul, de nincs még személyes tapasztalat, mindenesetre sok külföldi megfordul itt)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s