Mondjuk nem vagyok egy túl nagy leves párti ember, de van olyan amit nagyon szeretek. Ezek közé tartozik például a zöldbab leves, ami nálunk fehér a nagymamámnál pedig piros (azaz paprikás). De lássuk a mi verziónkat:
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 70 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
- só, ételízesítő, bors
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl vagy tejszín
A hagymát megtisztítjuk és félbe, majd karikákra vágjuk. A zöldbabbal feltesszük főni, annyi vízben hogy ellepje. Ételízesítőt adunk hozzá, és borsot. Amikor már felforrt, akkor elkészítjük a rántást. (Olajon megfuttatjuk a lisztet, és a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, és a levesből hozzámerve egy-két kanállal simára keverjük.) Majd végezetül a leveshez öntjük, és az egészet összeforraljuk. Utólag szoktuk egyénenként ecettel ízesíteni, aki szereti tegyen így.