Ez a kókuszos sütemény egy igazán egyszerű, de annál ízletesebb étek. Krémes, mézes finomság, amit egy sütőporos tasak hátoldalán találtam. Erika egyik nagy kedvence, így a receptet neki ajánlom.
Hozzávalók:
tészta:
- 1 tojás
- 19 dkg liszt
- 2 dkg margarin
- 125 ml tej
- 1,5 evőkanál méz
- 19 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 9 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
szirup:
- 1,5 dl forró víz
- 1,5 evőkanál cukor
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. A tejet a mézzel a masszába adagoljuk, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsibe töltjük, elsimítjuk és 160 °C-on aranybarnára (tűpróbáig) sütjük. A sütés után megvárjuk míg egy kicsit kihűl, majd a sziruppal meglocsoljuk. Miközben a tészta sül, a tejet a liszttel összefőzzük, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszt. A porcukortól egy kicsit mázgás lesz de nem kell tőle megijedni, ahogy hűl a cukor is visszanyeri állagát. Majd amikor a krém teljesen kihűlt, a lágy margarinnal kikeverjük és a tészta tetejére kenjük. Kókuszreszelékkel és cukrozatlan kakaóval megszórva tálaljuk.