Ezt a francia sütireceptet Stahl Judit egyik könyvében találtam. Azért tetszett meg meg nagyon gyorsan elkészül és végezetül még finom is lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott meggy (én befőttet használtam)
- 2 evőkanál pálinka
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd, de vanília aromával vagy végső esetben vaníliás cukorral is ki lehet váltani
- 10 dkg finomliszt
- 1 púpos kávéskanál sütőpor (ami kb. egy tasak)
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl tej
- vaj a forma kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésesnél kb. 180 fokra). Kivajazunk egy gyümölcstortaformát. Én a z ilyenkor szokásos kerámia formánkat használtam. A tészta hozzávalóit összekeverem. A kivajazott formába öntöm a lecsöpögtetett meggyet és ráöntöm a tésztát. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintve.