Ez egy nagyon egyszerű recept, mindössze a párolt spenót miatt kerül be a gyűjteménybe. Ugyanis annyi spenót és saláta terem a kertben, hogy nem győzzük enni, így előre is elnézést azoktól akik ezeket az ételeket nem szeretik, de most elég sok variációban jön majd a fent említett két hozzávaló. Habár ha jól meggondolom azt a spenótot amit a boltokban lehet kapni, össze nem lehet hasonlítani a frissel. Habár egy vérbeli főzőblogger sose vetemedne olyanra, hogy mirelit félkész ételt használjon, de valljuk be a kényelem nagy úr.
Hozzávalók:
- csirkemell szeletek (1-2 szelet/fő)
- nagy tál spenót
- mirelit krumplinudli (ez a L-lel kezdődő bolthálózatból beszerzett darab, mi tagadás nagyon finom)
- só, bors, fokhagyma, csirke fűszerkeverék
- vaj
A csirkét befűszerezzük ízlés szerint, hagyjuk egy kicsit állni a fűszerekben. Közben a spenótleveleket megmossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd kb. 2 ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. Vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, ráhelyezzük a spenótot, és megpároljuk, amikor már a felére összeesett, akkor megsózzuk, megborsozzuk és adunk hozzá 1 nagy gerezd zúzott fokhagymát. majd tovább pároljuk, addig hogy a levet, amit engedett, azt teljesen elpárologjon. Közben olajat hevítek egy serpenyőben és megsütöm a húsokat, és a mirelit nudlit a csomagoláson olvasható módon elkészítem. Ennyi és kész is a menü.