Az egyik hétvégén készült finomság kerül most kivesézésre. A recept irtó egyszerű. A kertünkbe ültetünk az idén spenótot illetve salátát is. Már ezek is fogyasztásra alkalmas állapotba kerültek, így friss hozzávalókkal láttunk neki az étel elkészítésének.
Hozzávalók:
- csirke felső comb
- rozmaringágak
- snidling
- só, bors, fokhagyma
- friss spenót levelek
- bacon szeletek
- rizs (személyenként 1 kávéscsészét szoktunk főzni)
Első lépésként megmossuk a csirkecombokat és kicsontozzuk őket. Sózzuk borsozzuk majd egy rozmaringágat, snidlinget és egy bacon szeletet beteszünk a csont helyére és feltekerjük majd hústűvel megtűzzük, hogy nem essen szét. Olajozott tepsiben kb. 180-200°C-on pirosra sütjük.
Közben a spenótot a fokhagymával az itt leírt módon elkészítjük. Hozzá a rizottóhoz a rizst így készíthetjük el. Majd a kettőt összekeverjük. Ebben az esetben csak a legvégén tegyük meg mindezt, mert különben a spenót nagyon nyálkás lesz és úgy nem igazán esztétikus. Mi friss salátával tálaltuk.