Kérdezhetné az ember fia (lánya), miért is hívom a következő ételt meglepetéscsomagnak. Nos íme a sztori. A leggyakrabban ezt az ételt kerti sütögetések alkalmával szoktuk elkészíteni, alufólia csomagokba csomagolva és grillen megsütve. A vendég amikor megkapja a kis alufólia csomagot nem tudja, hogy mi lakozik benne, innen a név, de lássuk, hogy készül.
Hozzávalók (kb. 6 személyre):
- 50 dkg felkockázott hús (sertés, pulyka, marha vagy ami épp van)
- kb 1 kg burgonya ( a húsmennyiség kb. kétszerese)
- 1 közepes cukkini
- 2-3 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 szelet szalonna (húsos és zsírszalonna vegyesen)
- 1-2 paprika (ebbe a mostani verzióba ez nem került, de lehet bele tenni nem rontja el)
- parasztkolbász (igény szerint)
- kömény, pirospaprika, só, bors
A hozzávalókat megtisztítjuk, felkockázzuk, felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. A húst sóval borssal ízesítjük. Mivel a kertben vannak zöldfűszerek, így a húsra került egy kis rozmaring, oregáno és kakukkfű is egy kis olajjal összekeverve. Kb. egy fél órát hagyjuk állni a húst, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, majd egy nagy tálban a többi feldarabolt hozzávalót is hozzákeverjük a húshoz. Őrölt köménnyel, pirospaprikával sóval borssal ízesítjük. A nyári verzióban alulfóliából, dupla rétegben zacskót hajtogatunk (kb 15×15 cm) és a zacskókat egyenként megtöltjük, hogy közel azonos mennyiség jusson mindegyikbe, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd lezárva a grillen megsütjük. A téli vagy nagyobb adag készítésekor az egész keveréket egy olajozott tepsibe öntjük alufóliával letakarjuk, és sütőben készre sütjük.