Habár a grillszezon már rég elkezdődött, íme most egy pár jó tanács, és fortély kezdő grillezőknek.
Most csak zöldségeket fogok taglalni, a húsok későbbi bejegyzésben lesznek megemlítve.
A burgonyát félig előfőzzük, félbevágjuk megperdítjük sóval és mielőtt a grillrácsra kerül megolajozzuk.
A padlizsán és a cukkini nálunk leggyakrabban átlósan van felvágva, fűszerezve és olajozva kerül a forró grillrácsra.
A paradicsom félbevágva és fűszerezve, vagy ahogy a képen is látható bevagdosva, fűszerezve és a vágásokba sajtszeletekkel megtűzdelve kerül a grillre.
Az újhagymát pedig csak meg kell mosni és kerülhet a rácsra.
Nálam a leggyakoribb fűszerek amik felhasználásra kerülnek: majoránna, bazsalikom (paradicsomhoz szinte kötelező, és egész leveleket is tehetünk a sajt mellé például),kakukkfű, rozmaring, só, bors. Ezek lehetnek friss zöld fűszerek, akkor apróra vágom őket vagy szárított fűszerek.