Ez egy jó kis rumos sütemény, nagyon régen sütöttünk már ilyet, de a múltkor újra felfedezésre került. 🙂 Egyszerű és hamar elkészül.
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 30 dkg dió
- 1 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaó
- 3 egész tojás
- 15 dkg cukor
Csokoládé máz:
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál cukor
A tojásból, a lisztből, a cukorból és a sütőporból piskótát sütünk. A diót ledaráljuk, a rummal, és a vaníliás cukorral összekeverjük. A margarint habosra keverjük a kakaóval. A tojásokat a cukorral gőz felett felfőzzük. Ha kihűlt a tojásos krém, akkor a margarinos krémmel összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a diós masszát is. A krémet a piskótára kenjük. A 2-2 kanál kakaó, és cukor keverékét egy kis vízzel felfőzzük, majd a sütemény tetejére csurgatjuk. És kész is.