Ezt a receptet Melinda unokatesómtól tanultam, aki amúgy isteni cukrászi vénával rendelkezik. Azért került be a repertoárba, mert könnyed desszert, hamar elkészül és lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Télvíz idején gyümölcsjoghurtból, míg nyáron idénygyümölccsel turbózott és natúr joghurttal is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 6 dl joghurt ( 2 kis pohár natúr + 1 pohár gyümölcsös)
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy zacskós zselatin (vagy 2 kicsi)
- 3 dl tejszín
- gyümölcs
A joghurtot, a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal felmelegítem (de nem forralom). Ha kihűlt hozzáadom a felvert tejszínhez. Egy őzgerincformát kibélelek folpackkal és beleöntöm a masszát, keverek bele gyümölcsdarabokat. majd hűtőbe teszem. Ha megdermedt, (kb 2 óra) kiborítom és tejszínhabbal, gyümölccsel megrakva tálalom.