Mire jó? – A körte

A korábbi bejegyzés a körtéhez kapcsolódik, illetve az elkövetkező időkben még teszek fel egy két körtés receptet, így most utánanéztem hogy mire is jó a körte.

Magas ásványi anyag ( kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamintartalma miatt (A-, B1-, B2-, C-vitamin) számos betegség ellenszereként használható. A reuma, ízületi gyulladás, a kimerültség, a depresszió, a vérszegénység, a tuberkulózis és a hasmenés, mind megelőzhető a fogyasztása által. A körte fruktóz tartalma miatt a cukorbetegek is fogyaszthatják. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C-vitamin és kálium szükségletet, de kúraszerűen is fel lehet használni. Fél óráig főzött körte leve pedig energiaitalként is használható a nagy szellemi erőfeszítések idején. A gyomorkímélő diétákhoz, illetve alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Emellett kitűnő a salaktalanító és savközömbösítő hatása. Ezt a tulajdonságát használhatják ki a reumások, a köszvényesek, az érelmeszesedésben szenvedők, a vesebetegek, mivel a húgysavakat és a savkristályokat kitűnően oldja.
körte.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s