Majoránnás – mustáros májkrém / Mustard-marjoram liver pate

A héten rákívántam a májkrémre. Így hát keresgéltem a neten, meg megkérdeztem Ágotát, hogy az ő isteni májpástétoma, hogy készül, és a kettőt kombinálva született meg ez a recept. És egy kis hazai ízvilág, kis honvágyat ébresztett. Hiányoznak az otthoni ízek, emberek, a magyar szó. De szeretek KL-ben élni, no de nézzük a receptet.

Hozzávalók:

 • 300 g csirkemáj
 • 1/2 fej közepes vöröshagyma
 • 2-3 evőkanál olaj
 • só, bors, majoránna
 • 2 teáskanál mustár
 • 1 evőkanál tejföl (tejallergia esetén kicsit több mustárral és olajjal megoldható a krémes állag)

A hagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított májat. A májat felpirítom a majoránnát összepirítottam a májjal, de akár utólag is a turmixolásnál is bele lehet keverni. Amikor a máj megsült, akkor hagyom kihűlni, majd a turmixgépbe teszem az egész serpenyő tartalmát a zsiradékkal együtt. A fűszereket ízlés szerint adagolom, beleteszem a tejfölt és a mustárt, és eldolgozom. Friss kenyérrel vagy pirítóssal remek reggeli vagy vacsora.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom (egész adag): 689 kcal; 8,9 g szénhidrát; 52,9 g fehérje; 47,65 g zsír

Mustard-marjoram liver pate

I had a bit of hunger or should I say cravings for some liver paté. So I was searching the internet, and I have asked my colleague Ágota how she makes her version, and I have combined the results I have come up with this recipe. A bit taste of Hungary, a bit of home taste, it made me homesick a bit. I miss the taste of Hungarian food, the people over there and the Hungarian words. But I do love to live in KL (aka Kuala Lumpur), but first let’s see the recipe.

Ingredients:

 • 300 g chicken liver
 • 1/2 of a medium sized onion
 • 2-3 tablespoon sunflower oil
 • salt, pepper, marjoram
 • 2 teaspoon of mustard
 • 1 tablespoon of sour cream (If you have intolerance for dairy products you can replace it with oil and mustard so you get the same creamy texture)

Peel the onion, and cut it to smaller pieces, and stir it on the oil in a frying pan. Add the cleaned chicken liver, which has been sliced up to cubes or 1 cm thick slices. Stir the liver you can add the marjoram, but you can also add when you blend it in the blender. When the liver is ready (it gets a slightly white color) you leave it to cool down. Place the whole liver mixture fro the pan into the blender, season it with salt, pepper and marjoram according to your taste, add the the mustard and the sour cream and blend it. With a slice of a fresh bread or a toast it is perfect for dinner or for breakfast.

Preparation time: approx. 1 hour

Difficulty: easy

Nutrient content (for the whole): 689 kcal; 8,9 g carbohydrate; 52,9 g protein; 47,65 g fat

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s