Egyszerű, gyors, olcsó és laktató. Én itt első hazai íznek nevezném, ugyanis hosszú idő után először éreztem magam otthon, ezzel az ízvilággal, de az biztos, hogy bárhol is vagyok a világban egy jó adag krumplis tészta csemege uborkával mindig a gyermekkoromat juttatja majd eszembe. Mivel itt KL-ben elég ‘gyakran’ (az utóbbi időben nem igazán volt időnk főzni) csinálunk sültet és tepsis sült burgonyát, így egyik alkalommal a megmaradt tepsis sült burgonyából készült ez az étel. De ugyanúgy az előző napi megmaradt főtt burgonyából is készíthetjük.
Hozzávalók:
- félig főtt burgonya (lehet előző napi főtt burgonya is, vagy tepsiben sült sült burgonya)
- főtt tészta ( tészta, burgonya arány 1:1 vagy 1,5:1)
- olaj
- só, bors, zúzott fokhagyma
A burgonyát karikákra szeletelem, félig előfőzőm, vagy a megfőtt burgonyát karikákra vagy cikkekre szeletelem. Egy serpenyőbe olajat hevítek, beleteszem a burgonyát, sózom, borsozom, és egy kicsit megpirítom, nem baj ha szétmegy, mert amikor majd a főtt tésztát beleteszem a serpenyőbe, akkor a krumpliból keletkezett máz szépen bevonja a tésztát. Megpirítom a burgonyát, közben megfőzöm a tésztát. A megfőzött tésztát a megpirított burgonyára öntöm és összeforgatom, kicsit még utánapirítok és tálalás. Jó étvágyat.