Ez a recept ugyan egy karácsonyi nők lapjában találtam, de finom volt és nem kimondottan karácsonyinak mondható a recept, így bármikor elkészíthető.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 6 dkg porcukor (ez nálunk vagy xilit vagy gyümölcscukor)
- 1 tojás sárgája
- 2-3 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 10 dkg cukor (szintén xilit vagy gyümölcscukor)
- fél dl víz
- 15 dkg margarin
- 5 dkg holland kakaópor
- csokoládé a bevonáshoz (kb 15 dkg)
A tészta alapanyagait egy tálban összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvadt akkor ozzáadunk 3 dkg margarint és a kakaót, majd ezzl együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék margarint, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsába töltjük és jön a macera rész, szép kúpokat nyomunk a linzerkorongokra. Hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. A csokoládé megdermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.