Hozzávalók:
- 4 evőkanál tej
- 1 dkg szalalkáli
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 vérnarancs aroma, vagy piros ételfesték
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál forró víz
- 5 dkg margarin
Ezt eléggé nehéz vagyis inkább költséges megcsinálni mentesen, de nem lehetetlen.
Cukormentesen én ebben az esetben a tészta és a krém esetében a steviát ajánlanám, mert sokkal édesebb mint a cukor, így nem kell belőle annyi.
Gluténmentesen a lisztet gluténmentes lisztkeverékkel, a vaníliás pudingport, hagyományosan főzött vaníliás pudinggal lehet helyettesíteni, tejbe a cukorral összekevert tojássárgáját belecsurgatjuk folyamatos kevergetés mellett, és a tűzről lehúzva a felvert tojásfehérjéket belekeverjük.
Tojásmentesen a 6 darab tojást helyettesíthetjük 5 evőkanál víz és 1 evőkanál olaj keverékével, de ilyen esetben a margarint a porcukorral összekeverjük és utána adjuk hozzá a vizes olajkeveréket apránként, majd az elkevert szalakálit és a lisztet.
Ingredients:
For the pastry:
- 4 tablespoon milk
- 2 teaspoon salt volatile
- 6 eggs
- 2,5 cup powdered sugar
- 1 cup room temperature unsalted butter
- 2,4 cup all purpose flour
- 1 tablespoon cocoa powder
- 1 pack blood orange aroma or red food coloring
- 1 cup room temperature unsalted butter
- 1,5 cup powdered sugar
- 3 tablespoon vanilla custard powder
- 1 1/4 cup low fat milk
- 1,5 cup powdered sugar
- 2 tablespoon cocoa powder
- 4 tablespoon hot water
- 1/4 cup unsalted butter
Mix the milk and the salt volatile. Mix the egg yolks with the powdered sugar, add the room temperature butter into the mixture. Combine the mixture with the salt volatile, and the all purpose flour. divide the mixture into 3 equal batter. 1 batter should be mixed with the cocoa powder, the other with the blood orange aroma or the food coloring, the third stay as it is. Preheat the oven to 360 °F and bake the pastries in a 30×40 cm baking tin separatly. Bake them for 15-20 minutes each until the skewer inserted into th center comes out clean. If you use baking paper it could help a lot to prepare everything quickly.
For the cream prepare the custard powder with milk, wait until it cools down. Meanwhile mix the unsalted butter with the powdered sugar, when the custard is cool add to the mixture.
To put together the dessert, first lay the brown pastry the half of the custard mixture, than the red pastry the other half of the cream and as a finishing touch the yellow pastry.
You can leave it as it is or if you want you can cover it with good quality dark chocolate (70%) or whisk together the powdered sugar and the ccoa powder, mix it with the hot water and as a finishing touch add the butter until it gets smooth and put it onto the top of the dessert.