Tavaly szeptemberben új helyre költöztem. Az új albérlet egy cuki kis garzonlakás. És a csajokkal mostanság ritkán sikerült összehozni egy-egy találkozót, úgy gondoltam ez egy megfelelő alkalom lenne, és meghívom őket vacsira. Ez még valamikor októberben lehetett sajnos egyikőjük megint nem tudott eljönni, így hogy ne maradjon le az akkori finomságokról így ezt a bejegyzést neki ajánlom. Valamint mindazoknak, akiknek elegük van a boltban kapható kenyérfélékből és valami újdonságra vágynak.
Hozzávalók:
- 100 g finomliszt
- 175 g kukoricaliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 250 g vastagabbra reszelt sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 200 ml tej
- 2 felvert tojás
- 4 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj
Nehézségi fok: könnyű
Cukor: 5 g
Fehérje: 6 g
Butter squash-corn bread
Ingredients:
- 4/5 cup all purpose flour
- 1 1/6 cup cornflour
- 1/2 fl oz. baking powder
- 1/2 fl oz. sugar
- 250 g grated butter squash (1,5 cups approx)
- 2 clove of garlic
- 1/12 fl oz salt
- 5/6 cup milk
- 2 whisked whole egg
- 2 fl oz olive oil or run butter
Preheat the oven to 360 °F. Make an even but thick layer of very soft butter on the bottom and sides of a smaller baking tin (approx 8 inch). Mix the all purpose flour, the corn flour, the baking powder, the sugar, the grated butter squash, smashed garlic and salt. Add the whisked eggs and the olive oil and mix it until it gets a smooth pastry. Pour it into the tin, and bake it for 20-25 minutes until the skewer inserted into th center comes out clean. Keep it in the baking tin for about 5 minute to cool down then turn it upside down and it will come out, if it doesn’t come out don’t panic just slice it to bigger squares and take it out one by one. You can replace your old bread with this, and during butter squash season it is cheap and easy.
Difficulty: Easy
Nutrient content for 1 slice ( the whole amount is for 8 person)