Zöldséges zöldcurry-s kence / Veggie greencurry paste

Hát ennek a kencének is van egy története. Korábban is volt már zöldcurry-s recept itt fent a blogon, és mindig is szerettem a zöld curry-t, de korábban sosem gondoltam, hogy lehetne belőle kence. Adri barátnőm egyik nap felugrott hozzám, mert épp a konyhámat súroltam, hogy felfedezzem honnan jönnek az apró bogarak a konyhában, mikor minden olyan alkalmatosság (ld. lisztek, tészták, rizs) üvegben vagy zárható fém dobozban van – azóta kiderült hogy az ablak résein át jönnek a kis piszkok. No mindegy a lényeg a lényeg, hogy Adri felugrott és megnéztük mit lehetne gyorsan összeütni ebédre. És habár ez nem az ebéd, de szükséges tudni, hogy az ebédből készült a vacsorára ez a kence.

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál zöld curry paszta
  • 1/2 konzerv kókusztejszín
  • 2 db sárgarépa
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Egy kanál kókuszzsíron megpároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a zöld-curry pasztát és a kókusztejszínt, majd beleöntjük a karikára vágott sárgarépát. Én a kókusztejszín konzerves dobozát egy kis vízzel átöblítem és az öblítéshez használt vizet még  főzéshez felhasználom. Amikor a sárgarépa már majdnem megpuhult, akkor adom hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.

Ez egy vegetáriánus verziója a zöld-currynek, így ezt lehet rizzsel a’la natúr fogyasztani, vagy én ebédnek akkor lasagne lapokkal rétegesen leraktam egy hőálló tálba és még átsütöttem.

Vagy kenceként csak simán összeturmixoljuk, míg krémes állagot nem kapunk, ha nagyon híg lenne, keverjünk bele egy kis vajat is.

Isteni finom lett  🙂 mindkét verzióban  🙂

Elkészítési idő: 10 perc ha már a zöldcurry meg van főzve

Nehézségi fok: Könnyű

Tápanyagtartalom (100 g): 834 kcal; 100,3 g szénhidrát; 23,5 g fehérje; 13,9 g zsír

Veggie – green curry paste

This spread has a story as well. I had a previous post in my older blog, where I have made a green curry, but i never though before it could be a spread as well. My friend Adri came over the other day, I was cleaning my kitchen, so i could figure out where the little black bugs comes from, when all the things which these little creatures like (flour, pasta, rice etc.) are in glass jars, or in closed metal boxed – lately I have figured it out that they came from outside though the small cracks under my window. But to get to the point my friend came over and we started to discuss what we should do quickly for lunch. And I have to admit that this is not the lunch itself, but the leftover from lunch has been converted into a dinner.

Ingredients:

  • 1 teaspoon green curry paste
  • 1/2 can coconut cream
  • 2 piece of carrot
  • 1 can precooked chickpea
  • 1 small onion

Peel and slice the onions to rings, then simmer them on a tablespoon of coconut oil. Add the green curry paste, the coconut cream as well as the sliced carrots. For this recipe it is better to slice them to rings rather than long stick, for a traditional green curry sliced them to sticks. Add a bit more water to  cover up the veggies. When the carrots are almost soft, add the chickpeas without the water, and cook for an another 5 minutes.

This is my kind of vegetarian version of the green curry, you can eat it with cooked rice or this time I have put into a baking bowl with lasagne pasta layering it up and bake it for a 15-20 minutes until the pasta is ready.

Or you just simply blend it, until it gets creamy enough, if it is too thin we can add a bit of butter to thicken it up.

Both turned out to be delicious 🙂

Time to prepare: 10 min ha már a zöldcurry meg van főzve

Difficulty: Easy

Nutrient content (100 g): 934 kcal; 100,3 g carbohydrate; 23,5 g protein; 13,9 g fat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s