Tavaly már írtam nektek arról, hogy egy igen érdekes könyv került a kezembe (Leszoktam a cukorról címmel). Érdekessége a könyvnek, hogy a szerző az ausztrál Cosmopolitan főszerkesztője volt. Így nagyon tetszetős anyagot készítettek el. Viszont a receptek nem működnek, legalábbis az a kettő amit eddig kipróbáltunk. Ennek két oka lehet, vagy nem jók, vagy az alapanyagok mások ott Ausztráliában, mint itthon Magyarországon. Nagy szerencsém, mert eddigi tapasztalatok alapján anyummal közösen javítottuk a recepteken. 🙂
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál xilit
- 1 kávéskanál vanília aroma vagy vaníliapor
- 1 evőkanál citromreszelék
- 1,75 csésze mandulaliszt
- 1 evőkanál mákszem
- 1 tojás fehérje enyhén felverve
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 3 evőkanál mandulatej
- csipet só
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, a kókuszzsírt, a xilitet, a vaníliát és a citromhéj reszeléket. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a sót és a mákot, összegyúrjuk. Hogy összeálljon tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Kábé mint a só-liszt gyurma olyan állaga kell hogy legyen. A tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd linzer szaggatóval kiszaggatjuk, tetszőleges formákra. Megkenjük a tetejüket tojás fehérjével és kb 8-10 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 15 perc és 8-10 perc a sütés
Nehézségi fok : könnyű
Tápanyagtartalom (darabonként): 49,6 kcal; 1,5 g szénhidrát; 3,4 g fehérje; 2,7 g zsír
Lemon – poppy seed cookies
I have written to you already, about a book I have received as a gift from a friend called I quit sugar. The interesting thing about the book is that it was written, by the former editor of the Australian Cosmopolitan. So therefore the stuff they have put together is really nice. But I have tried one or two recipes from it and it was not working correctly. It could think of two reasons why it is like that, one it might not have been tried, two the ingredients we can get in Hungary are different. But I am fortunate enough, that I have the experience, and my mom beside me so we have modified them to work. 🙂
Ingredients (approx. 20 pieces):
- 3 tablespoon sunflower oil
- 1,5 tablespoon xylitol
- 1 coffee spoon vanilla extract or vanilla powder
- 1 tablespoon lemon zest
- 1,75 cup almond flour
- 1 tablespoon poppy seed
- 1 egg white whisked gently
- 1 tablespoon coconut oil
- 3 tablespoon almond milk
- pinch of salt
Preheat the oven to 356 °F. In a big bowl mix the coconut oil, the sumflower oil, the xilit, the vanilla extract and the lemon zest. Add the almond flour, the salt and the poppyseed. Knead the mixture until it gets together, to receive a smoother dough add the almond milk. It has to have the same consistency as a salt dough. Roll out the dough to 1,5-2 cm, and use cookie cutter to receive nice form. Spread the genty whisked egg white on the top of the cookies and bake them for 8-10 minutes until they become golden brown.
Time to prepare: 15 minutes and 8-10 minutes for baking
Difficulty: Easy
Nutrient content (per pieces): 49,6 kcal; 1,5 g carbohydrate; 3,4 g protein; 2,7 g fat