Egészséges forrócsoki / Healthier hot chocolate

Ma kimondottan édesség éhségem van. Nem tudom mitől. Lehet hogy lassan 7 hete nem eszek cukrot, ami nem azt jelenti hogy nem eszek édességet, vagy az hogy  a hétvégén voltam jógázni és Zsuzsitól rengeteget tanultam és átmozgatott, amitől még inkább éhes lettem 🙂 Vennem kellett napközben sütit és itthon is egy kis édes ital készült. Íme egy verzió arra, hogyha ennél valami finomat, de figyelnél arra, hogy ne cukrot cukorral vigyél be. Ja és ez a forró csoki nem is forró csoki. Az eredeti recept, egy túlsúlyosokról szóló műsorban láttam, és kipróbálva nagyon megtetszett.

Hozzávalók:

  • mandula vagy rizstej, vagy simán víz
  • 1 banán
  • 1 teáskanál kakaó
  • egy késhegynyi fahéj

A banánt nagyobb darabokra törjük. Annyi tejet/vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat is. Összeturmixoljuk és kész is. A fotón goji bogyó és pirított kókuszpehely van rajta.

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi fok : könnyű

Tápanyagtartalom: 179,7 kcal; 19,8 g szénhidrát; 8,8 g fehérje; 6,7 g zsír

Healthy hot chocolate

csokolade_egeszsegesebben_1

Today I am starving to get some sweets. I don’t know why. Maybe it is because I don’t eat sugar for almost 7 weeks, which does not mean I don’t eat any sweets (healthy ones), or maybe it is because I was on a yoga class with Zsuzsi, I have learned a lot and we had such a strong vinyasa flow class, maybe I become more hungry. 🙂 I had to buy some cookies during the day, and I had done this ‘smoothie’ in the evening. So here is a version if you would want to eat something sweet, but you don’t want to go for sugar. I have to warn you this hot chocolate is not a hot one. I have seen the original recipe in a TV show made for obese people, I tried it and I love it.

Ingredients:

  • rice or almond milk, but water will do as well
  • 1 banana
  • 1 teaspoon of cocoa powder
  • a pinch of cinnamon

Cut the banana into bigger pieces. Put it into a glass, where you can mix it. Pour over the rice milk/water, until it covers it totally. Add the cocoa powder and the cinnamon. Mix it with blender and it is done. On the picture I used goji berry and roasted coconut flakes on the top.

Time to prepare: 5 min g

Difficulty: Easy

Nutrient content : 179,7 kcal; 19,8 g carbohydrate; 8 g protein; 6,7 g fat

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s