Timi barátnőm a Train strong blog írója, megkért hogy nézzük végig az ún. ‘szuperételek’ listáját. Melyik mit tud és készítsek neki egy két finomságot ezekből az ételekből, így a már korábban kirpóbált chia puding receptet is bedobtam a közösbe. Ráadásul valamint vegánul csinálni manapság nagyon trendi, nem mondom, hogy nem lehet sima normál tehéntejből megcsinálni – de mivel az orvosok azt javasolták hogy egy ideig ha tudom kerüljem a tejtermékeket, így sokszor helyettesítem a tejet. Azért is kedveltem el ezt a puding receptet, mert akár előző éjszaka is el lehet készíteni, és egy kis befőttes üvegben eltéve akár másnapi útitársunk is lehet. Az eredeti receptet A leszoktam a cukorról című könyvben találtam Sarah Wilson-tól, de kissé megváltoztattam.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2,5 csésze rizstej
- 0,5 csésze chia mag
- Egy csipet vanília por vagy aroma
- 0,5 csésze friss vagy fagyasztott gyümölcs (én fagyasztott meggyet használtam)
A gyümölcs kivételével mindent keverjünk össze. Én nem használtam édesítőt, de lehet mézet, xilitet vagy esetleg a manapság felfutóban lévő nyers mézet használni. Helyezzük kis üvegekbe. Elég hogyha 3-4 percet áll, de minél tovább áll annál több folyadékot szív magába a chia mag, annál inkább puding állagú lesz, de max 15 perc alatt beszívja az összes rizstejet. A gyümölcsöt összeturmixoljuk és a chia keverék tetejére öntjük. És már kész is.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Nehézség: könnyű
tápanyag tartalom (egy adagra): 433,3 kcal; 58,8 g szénhidrát; 8,5 g fehérje; 18 g zsír
For the English version please visit Train strong to live strong