Egy jóbarátom Timi (train strong to live strong blog szerzője) ajánlására kipróbáltam a chia dzsemet. Az egy dolog, hogy tudtam, már korábbi tapasztalatokból, hogy a chia mag zselésít, de nem gondoltam, hogy lehet belőle dzsemet készíteni. Egészen szürreális gondolatnak tartottam, de egészen jó lett. A citromfűtől frissítő, a cukormentessége miatt pedig bűntudat mentes.
Hozzávalók:
- 200 g friss barack
- 2 evőkanál chia mag
- 4 friss citromfű ágacska (kb 4-5 cm)
Mossuk meg, hámozzuk meg és turmixlojuk le a barackot a citromfűvel. Keverjük hozzá a chia magokat. Helyezzük a keveréket jól zárható üvegbe és minimum 15 percig hűtőben tároljuk. Mivel nincs megfőzve a gyümölcs így csak 3-4 napig tartható el hűtőben.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom: 215 kcal; 32 g szénhidrát; 6 g fehérje; 9 g zsír
For the English version you can find it here