Habár véget ért a barack szezon még egy-két helyen fellelhető egy-egy szép darab. Ha sikerül ilyet beszerezni, akkor érdemes elkészíteni az alábbi levest. Amióta ezt készítettük, kipróbáltam csalán és bazsalikom kombinációval is és hihetlenül finom lett. Hasonlóképpen kell elkészíteni mint a korábbi gyümölcs levest, csak itt és most más gyümölcs és más fűszert használtunk.
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 50-60 dkg friss és vagy mirelit őszibarack
- 1 cm friss gyömbér
- őrölt fahéj ízlés szerint (nagyjából 1 teáskanál)
- xilit, eritrit (vagy cukor) ízlés szerint (nagyjából 2-3 evőkanál)
A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, és apróbb darabokra vágjuk. Az egészet egy lábasba helyezve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A gyömbért belereszeljük, majd az őrölt fahéj és a xilit társaságában a levesbe tesszük. Felforraljuk, majd további 10-20 percig főzzük, addig amíg a barack teljesen át nem puhulnak. És nagyon egyszerűen leturmixoljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok : könnyű
Tápanyagtartalom (adagonként): 67 kcal; 19,7 g szénhidrát; 1,2 g fehérje; 0,3 g zsír
Ginger peach cream-soup
Although the peach season is off already, but you can still find a couple of nice pieces on the market sometime. If you do so, then it is worth try this cream soup. Since I have done this version, we have also tried it with stinging nettle and basil combination, and it was delightful. You do it almost the same way as the simple fruit soup, but this tie you only use one fruit and different seasonings.
Ingredients (for 4 person):
- 50-60 dkg fresh or frozen peaches
- 1 cm fresh ginger root
- ground cinnamon according to taste (approx. 1 teaspoon)
- xylitol, erytrithol (or sugar) according to taste (approx 2-3 tablespoon)
Wash the fruit, peel it, and cut it to smaller pieces. Put it into a cooking pot, pour over water so it cover it totally. Grate the cleaned ginger root into the pot, put the cinnamon and the sweetening into it. Boil it up, and cook it for an additional 10-20 minutes, so the peaches are soft. And blend it.
Preparation time: 30 minutes
Difficulty : easy
Nutrient content (per serving): 67 kcal; 19,7 g carbohydrate; 1,2 g protein; 0,3 g fat