A séf / Chef

Nos most valami rendhagyó jön a blog életében. Az ötletet az a beszélgetés adta, melyet az instán (ahol engem is szemmel tarthatsz sőt mi több követhetsz is 🙂 ) @ezmegyma-val folytattunk. Ő ugyanis a magyar Tv-ben éppen aktuális filmek közül szemezget és ajánl a követői figyelmébe, mivel kedvelte az egyik fotómat, és megnéztem a profilját, és elkezdtünk beszélgetni a főzésről szóló filmekről. Így ez emlékeztetett, hogy milyen jó dolog főzésről szóló filmeket nézni. Mint azt már tudjátok imádok enni, és valamennyire főzni is tudok, de mindezekről beszélni, no azt meg aztán végképp. Így úgy döntöttem, hogy nemcsak könyvajánlást adok nektek, hanem egy kis nézni valót is. Így egy egy bejegyzésben megemlítek egy-egy filmet/könyvet amit érdemes megnézni/elolvasni főzés, sütés témakörben. Volt már ilyenről szó, ami ugyan csak receptek formájában jelent meg de ajánlottam figyelmetekbe az Ennivaló Itália című könyvet. Illetve ha instán követsz akkor láthattad, hogy mostanában a Kína tanulmány című könyvet olvasom. De akkor legyen itt egy film is a listában. Egy viszonylag új kedvenc A séf. Két dolog miatt is kedvelem a filmet az egyik határozottan az ételek sokszínűsége ugyanakkor egyszerűsége, a másik a zene. A spanyolos lendületű kubai salsa és a kubai ihletésű ételek szín és ízkavalkádja minden képzeletet felülmúl. A film középpontjában Chef Carl Casper áll, akinek az életébe egy olyan pillanatban pillanthatunk bele, amikor az étterem ahol dolgozik egy fontos ételkritikust vár, akinek Carl külön menüvel készül, de az étteremtulajdonos nem engedi meg hogy megfőzze, így a kritikus lehúzza főhősünket és az étteremet is. Mit tehet ilyenkor az ember? Hogy mi sül ki belőle az maradjon meg nektek. Itt az előzetes kedvcsinálónak. Ételek. Kuba. Salsa. Színek. Kalandok. Család. Szenvedély. Humor.

So here comes something new in the blog’s life. The idea of this post came from a discussion we had with @ezmegyma on the insta (where you can check me out and even follow me). He suggest films which is in the Hungarian Tv at that point of time, so he liked one of my photos, I checked his profile and liked one of his photos of a film about cooking, and we have started to chat about cooking films. It reminded me, how good it is to watch films about food. You may know that I love to eat, and I can cook a little bit, but to talk about all these I adore. So I have decided to recommend you not only books, but something to watch. In some of my future posts I will mention a book/films to read or to watch in the field of cooking or baking. I have done something similar to this, but mainly in recipes, it was the Eating up Italy book. Or if you already follow me on insta then you know I am reading the China study. I would like to add a film to this list. A new favorite is Kiss the cook. I love this film because of two things the diversity and the simplicity of the food, and the music. The Spanish energy of the cuban salsa, and the cuban based food with its own colorfullness and tastefullness, goes over any imagination. In the center of the film we have Chef Carl Casper, we have the opportunity to take a look into his life, when the restaurant he works in expecting a food critics. He is planning to cook a special menu for the critics, but the owner of the restaurant does not let him to cook it, so he and the restaurant as well, receive a bad critic. What a man should do in this situation? What happens afterwards you should see it for your own. The trailer is here

Food. Cuba. Salsa. Colors. Adventures. Family. Passion. Humor.

4 Comments Add yours

 1. I also give a suggestion: if you like sushi, I mean the real Japanese sushi and all what’s behind a perfect sushi, I absolutely suggest “Jiro Dreams of Sushi” 🙂 it’s very beautiful to watch.

  Like

  1. I will look for it 🙂

   Liked by 1 person

 2. Original!
  I also like how you write in two languages. May I ask what the other language is that’s not English?

  Like

  1. Sorry for the late reply it is Hungarian 🙂 and I am also planning to write the recipes in Spanish 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s