Gesztenyés habcsoda

Ez a recept szintén Judit unokatesómtól származik. Egyszerű csokis piskóta megbolondítva egy kis gesztenyés krémmel és sok tejszínhabbal. Habos, könnyű, édes bűnbe esés.

Hozzávalók:

tésztához:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

krémhez:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
  • rum ízlés szerint
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín (habtejszín tapasztalat szerint a hulala márkajelzésű verődik fel a legkönnyebben)
A tojást felverjük a cukorral, majd óvatosan beleszitáljuk, és beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket. Közepes méretű tepsiben előmelegített sütőben 180°C-on (légkeverésesben, 200 °C-on sima sütőben) készre sütjük. Közben felfőzzük a pudingot a tejjel, amíg még meleg belekeverjük a gesztenyemasszát, és a rumot. Megvárjuk míg kihűl. Összekeverjük a porcukrot, és a margarint, és a kihűlt keverékhez keverjük. A tésztát tálcára borítva megkenjük a gesztenyemasszával. A tetejére felverjük a tejszínhabot, akinek nem elég édes gyárilag az tehet bele porcukrot, de én nem szoktam. A felvert tejszínnel megkenjük a süti tetejét és csokiforgácsokkal díszítjük.

Save

Leave a comment