Camembert – blueberry – walnut puff pastry / Camemberrel, áfonyával és dióval töltött leveles tészta

Magyarul

Here come a super simple party snack on New Year’s Eve day. Only 4 ingredients and it is ready. You still got time to go to the shop and buy all the ingredients, if you are expecting some guests and you don’t have too much time or you are not in the mood.

Ingredients (for 12 pieces):

  • already rolled out puff pastry
  • 3 tablespoon of blueberry jam
  • 50 g chopped walnut
  • camembert cheese

Preheat the oven to 220 °C or 428 °F. Spread some butter in a muffin baking tray. Roll out the puff pastryand cut it to equal 12 pieces. Place a square of pastry to each and every muffin form. Place a coffee spoon of jam into each pastry nest, then comes a slice of camembert, and strew it with the chopped walnut. Don’t fill up the form completely while the filling could come out during the baking as the puff pastry will rise, so only fill it only until the half. Bake them for about 15-20 minutes until it becomes golden brown.

Preparation time: 20 minutes + 15 minutes of baking

Difficulty: super easy

Nutrient content (per pieces): 153 kcal; 10,3 g carbohydrate; 4,1 g protein; 12,6 g fat

~ ~ ~ ~ ~

Camemberrel, áfonyával és dióval töltött leveles tészta

camember-áfonya-levelestészta_1

Egy végtelenül egyszerű party falatka jöjjön így szilveszter napján. Mindössze 4 összetevő és kész is. Még van idő elmenni a boltba a hozzávalókért, hogyha vendégeket várunk és végképp nincs időnk vagy energiánk készülni.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • előre kinyújtott leveles tészta
  • 3 evőkanál áfonya lekvár
  • 50 g dió apróra vágva
  • camember sajt

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A muffinsütő tepsit kivajazzuk. A leveles tésztát kiterítjük és 12 egyenlő négyzetre vágjuk. Minden egyes muffin formába belehelyezünk egy-egy leveles tészta darabkát. Minden tészta darabka közepébe teszünk egy kávéskanál áfonya lekvárt rá egy darab sajtot, és megszórjuk egy kevés dióval. Ne tegyük teljesen tele a formát, mert ha elkezd sülni a tészta megdagad és a töltelék könnyen kifolyhat, nagyjából félig legyenek a formák a töltelékkel. Legalább 15-20 percig sütjük, míg a tészta szép aranybarna nem lesz.

Elkészítési idő: 20 perc + 15 perc sütés

Nehézségi fok: szuper könnyű

Tápanyag tartalom (darabonként): 153 kcal; 10,3 g szénhidrát; 4,1 g fehérje; 12,6 g zsír

Leave a comment